Izpostavljamo

 • Premisleki o izobraževanju in učenju odraslih: andragoška dediščina Sabine Jelenc Krašovec

  ANDRAGOGIKA

  Izpostavljamo

  Pričujoča knjiga, v kateri tuji in domači avtorji teoretske ideje in prakso Sabine Jelenc Krašovec (kritično) re­flektirajo skozi svoje raziskovalno delo in/ali prakso, predstavlja dialog z njenim pedagoško-raziskovalnim delom.

  Preberi več
 • Nova slovnica sodobne standardne slovenščine: viri in metode

  JEZIKOSLOVJE

  Izpostavljamo

  Monografija Nova slovnica sodobne standardne slovenščine: viri in metode predstavlja projektne rezultate treh različnih vrst: nove postopke za strojno pridobivanje jezikovnih podatkov iz referenčnih korpusov Gigafida in GOS, novo orodje za uporabniško prijazno izvažanje korpusnih podatkov ter odprto dostopne podatkovne baze z informacijami različnih jezikovnih ravnin.

  Preberi več
 • Maffeo Vallaresso, Epistolario (1450-1471) e gli altri documenti trasmessi dal codice vaticano Barberiniano latino 1809

  ZGODOVINA

  Izpostavljamo

  Korespondenca Maffea Vallaressa, beneškega nadškofa Zadra, je izjemno bogat vir tako za zgodovino humanizma kot za zgodovino renesančne kulture, družbe in cerkvenih institucij.

  Preberi več

Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izdaja najnovejše raziskovalne dosežke humanističnih in družboslovnih ved, ki jih združuje ljubljanska Filozofska fakulteta. S približno 70 novimi naslovi na leto se uvršča med največje znanstvene založbe s področja humanistike in družboslovja v Sloveniji in tako pomembno prispeva k prepoznavnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani kot osrednje humanistično-družboslovne institucije pri nas.