Izpostavljamo

 • Razvoj akcijskega raziskovanja na temeljnih postavkah kvalitativne metodologije

  MONOGRAFIJA

  Izpostavljamo

  Knjiga z naslovom Razvoj akcijskega raziskovanja na temeljnih postavkah kvalitativne metodologije obravnava teoretska izhodišča raziskovalnega pristopa, ki ga zaradi mnogih skupnih značilnosti večina avtorjev doma in v tujini obravnava pod skupnim imenom ‘kvalitativna paradigma’.

  Preberi več
 • Slovenska književnost in visoka šola: Gradec, Dunaj, Praga, Krakov, Ljubljana (1839–1943)

  MONOGRAFIJA

  Izpostavljamo

  Podobno kot nekaj drugih avtorjevih del tudi ta monografija zadeva študijsko in intelektualno formacijo slovenskih izobražencev v času Avstro-Ogrske in v prvih desetletjih po njenem razpadu. Novost študije je v tem, da se drugače kot Smolejeve prejšnje objave prvenstveno osredotoči na graško, krakovsko, praško kot tudi na ljubljansko univerzitetno okolje.

  Preberi več

Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izdaja najnovejše raziskovalne dosežke humanističnih in družboslovnih ved, ki jih združuje ljubljanska Filozofska fakulteta. S približno 70 novimi naslovi na leto se uvršča med največje znanstvene založbe s področja humanistike in družboslovja v Sloveniji in tako pomembno prispeva k prepoznavnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani kot osrednje humanistično-družboslovne institucije pri nas.