Izpostavljamo

 • Kako (še) spodbujati zaposlene: nov izbor psiholoških pristopov od A do Ž

  PSIHOLOGIJA

  Izpostavljamo

  V znanstveni monografiji Kako (še) spodbujati zaposlene: nov izbor psiholoških pristopov od A do Ž so avtorji zbrali različne metode in pristope, ki jih lahko uporabite v prav vsaki delovni organizaciji.

  Preberi več
 • Intersekcionalnost: perspektive strukturne, politične in reprezentacijske neenakosti

  SOCIOLOGIJA

  Izpostavljamo

  Pričujoča znanstvena monografija tematizira prisotnost, predvsem pa razkriva odsotnosti intersekcijske perspektive v oblikovanju politik in v spremljajočem medijskem diskurzu v Sloveniji.

  Preberi več
 • Intersekcijska ali presečna diskriminacija: študijski priročnik za učitelje in učiteljice

  SOCIOLOGIJA

  Izpostavljamo

  Priročnik, ki je nastal v okviru projekta »Državljanstvo in diskriminacija: intersekcijski pristop k raziskovanju družbene izključenosti«, predstavlja pomemben prispevek k splošnemu zavedanju o vzrokih in pojavnih oblikah diskriminacije.

  Preberi več

Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani izdaja najnovejše raziskovalne dosežke humanističnih in družboslovnih ved, ki jih združuje ljubljanska Filozofska fakulteta. S približno 70 novimi naslovi na leto se uvršča med največje znanstvene založbe s področja humanistike in družboslovja v Sloveniji in tako pomembno prispeva k prepoznavnosti Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani kot osrednje humanistično-družboslovne institucije pri nas.